Image 3

Πάσχα στη Σαντορίνη: Μία εμπειρία ζωής!

8 - 04 - 2015

/ by admin / in / Tags: , , , / 0 Comments

Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς. Για πολλούς, η Σαντορίνη είναι συνώνυμο των διακοπών της Μεγάλης Εβδομάδας, συνδυάζοντας τις εικόνες αυτές που ζωγραφίζουν ένα κλίμα κατάνυξης.

Κατάνυξη που θα νιώσει κανείς με τις περιηγήσεις στα διάφορα χωριά του νησιού, με τον περίπατο στο Μεγαλοχώρι, όπου ο περίφημος «Λάζαρος» στήνεται στην πλατεία του χωριού, με τα 20 μέτρα ύψος του, στολισμένα με όμορφα άνθη, να φαντάζουν μεγαλεπήβολα στα μάτια μικρών και μεγάλων.

Κι εκεί κάπου ανάμεσα και οι τοπικές πασχαλινές νοστιμιές. Τα μελιτίνια, τα γλυκά πιτάκια με μυζήθρα που αποτελούν το καλύτερο δυναμωτικό για τις βόλτες στα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η συμμετοχή στην περιφορά του επιταφίου αποτελεί αγαπημένη παράδοση, την ώρα που μικρά λυχνάρια ομορφαίνουν τον ουρανό στον Πύργο.

Την Ανάσταση, οι ευχές στρώνονται στο τραπέζι, τα βεγγαλικά φωτίζουν τον ουρανό και οι φιλόξενοι κάτοικοι κερνούν τα σγαρδούμια, την ξεχωριστή σούπα που ετοιμάζεται ειδικά για αυτό το βράδυ. Σαν ένα δώρο προς αυτούς που κάθε Πάσχα ομορφαίνουν με τις ιστορίες τους το νησί.

 

Γιατί η Σαντορίνη είναι η πιο όμορφη ιστορία.