products santorini

Παραδοσιακές γεύσεις από τη Σαντορίνη που εντυπωσιάζουν τον ουρανίσκο

14 - 10 - 2014

/ by admin / in / / 0 Comments

Εκτός από το φυσικής ομορφιάς τοπίο που επιβάλλεται να θαυμάσει ο επισκέπτης του νησιού, θα εντυπωσιαστείτε και με τις γεύσεις και τα τοπικά προιόντα που παράγουν οι κάτοικοι του νησιού. Το ξεχωριστό έδαφος σε συνδυασμό με το μοναδικό της κλίμα, έχει κάνει τη γη της Σαντορίνης ιδανική για την παραγωγή ποικιλίας γευστικών προιόντων.

Η παράδοση του νησιού στην αμπελουργία είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η σύσταση του εδάφους κάνει τις διάφορες ποικιλίες των αμπελιών να παράγουν κρασιά με ξεχωριστή γεύση και αρώματα.

Μην παραλείψετε επίσης να δοκιμάσετε το ξακουστό ντοματάκι της Σαντόρινης. Η λαική παράδοση θέλει την ξεχωριστή ποικιλία να φτάνει στο νησί μέσω ενός καθολικού καλόγερου και να βρίσκει εύφορο έδαφος στο περιβάλλον του νησιού.

Ξεχωριστά παραδοσιακά γλυκίσματα αποτελούν τα μελετίνια και η κολοκυθερή. Πρόκειται για γλυκά ταρτάκια και πίτα με ανθότυρο που φτιάχνονται κυρίως το Πάσχα, αλλά μπορείτε να τα δοκιμάσετε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η φάβα της Σαντορίνης, αποτελεί ένα ακόμη τοπικό προιόν που ξεχωρίζει για τη γεύση του και τη θρεπτική του αξία. Πρόκειται για προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και προέρχεται από το φυτό “Lathyrus Clymenum L.”. Η παραδοσιακή μέθοδος επεξεργασίας που περιλαμβάνει την ωρίμαση σε υπόσκαφες κάναβες και την ξήρανση στον ήλιο.

Αν είστε λάτρης των ποιοτικών γεύσεων λάβετε υπόψη τις γευστικές προτάσεις μας, γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι και εμείς σας δίνουμε επιπλέον λόγους για να ερωτευτείτε το όμορφο νησί της Σαντορίνης.